Facial Rejuvenation – Cosmetische Acupunctuur

Facial rejuvenation of in mooi Nederlands “gezichtsverjonging” is een vorm van acupunctuur die zich in eerste instantie richt op het tegengaan van verouderingsverschijnselen in het gezicht. Dit doet het door volgens een bepaalde vaste opbouw kleine dunne naaldjes aan te brengen op de schedel, gelaat en de kin/hals.
Het behandelt verouderingsverschijnselen zoals rimpels, het hangen van oogleden, wallen onder de ogen, donkere kringen onder de ogen en onderkinnen, maar ook littekens, pigment vlekken, bloedvinnetjes etc.

Historie

Deze vorm van acupunctuur werd al gebruikt in de periode van het Chinese keizerrijk en was voorbehouden aan hofdames en concubines van de keizer. Het raakte in de loop der eeuwen in onbruik omdat het keizerrijk in verval raakte . Met name de laatste 10 jaar wordt het weer toegepast. Vooral in de V.S. door het werk van Virginia Doran is het nu erg populair door de uitstekende resultaten. In Nederland is deze methode tot nu toe onderbelicht en onbekend, maar dit zal snel gaan veranderen.

Nadelen gangbare methodes

Facial rejuvenation kent een aantal grote voordelen ten opzichte van cosmetische of plastische chirurgie en siliconen- en botoxinjecties. Operaties hebben natuurlijk een zeker risico en hoe kundig de ingrepen ook worden verricht, het grootste nadeel is vaak het verlies van eigenheid; het eigen karakter van het gezicht. Botoxinjecties moeten herhaald worden en hoe weinig en verdund ook, je spuit wel een van de zwaarste vergiften op de aardbol in de mimische spiertjes van je gelaat. Lange termijneffecten zijn nog onduidelijk.

Effecten en voordelen van facial rejuvenation

Facial rejuvenation kan het gezicht 5 tot 15 jaar verjongen, afhankelijk van de leeftijd en de effecten blijven gemiddeld minstens 2 jaar duren.
Bovendien zijn de effecten subtieler en gracieuzer, het gezicht blijft meer in evenwicht met
de leeftijd. Het is de algemene jeugdige uitstraling die opvalt.
Bovendien is het veilig, relatief goedkoop en veel verzekeraars vergoeden acupunctuur.

Algemene gezichtsbehandeling

Wilt U een algemene gezichtsbehandeling, dan is een serie van 12 behandelingen noodzakelijk om de effecten te bestendigen en een blijvend resultaat te garanderen.
Na de eerste behandeling vallen al effecten op zoals een ontspannen gezicht en een roze teint. Gemiddeld na 7 behandelingen zij de effecten al stabiel , maar er zijn 12 behandelingen nodig voor een langdurig effect van ca. 2 jaar.

Specifieke problemen kunnen ook kortdurend behandeld worden in overleg. Denk in dit verband bijvoorbeeld aan specifieke diepe rimpels, littekens of wallen onder de ogen.

Het spreekt voor zichzelf dat levenswijze van de cliënt een zwaarwegende invloed heeft op de huid. Met name roken, veel alcoholgebruik en overvloedig zonnebaden zonder voldoende bescherming zijn zeer nadelig voor de huid en kunnen de effecten tenietdoen.

Werking

Uit dermatologisch onderzoek is gebleken dat cosmetische gezichtsacupunctuur of facial rejuvenation met name werkt op het toniseren van het onderhuids bindweefsel of collageen ( het herschikt zich in een hogere tonus), spierontspanning van de mimische spieren en herstel van doorbloeding van de haarvaten van de huid.

Behandelduur

• De eerste behandeling van 80 minuten inclusief intake, onderzoek en eerste behandeling
• behandeling van 60 minuten
• behandeling van 30 minuten

zie tarieven voor kosten behandeling