Wouter Smienk

Na de studie Fysiotherapie in Utrecht, ben ik met de opleiding Acupunctuur begonnen omdat hier mijn grootste interesse in ligt. Deze heb ik in 2008 afgerond. In deze tijd heb ik 3 jaar in Alstätte te Duitsland gewerkt. Hierna ben ik werkzaam geweest bij Smienk Fysiotherapie en FysioZuid te Almelo.

In 2020 heb ik de huidige praktijk van mijn vader, Gerard Smienk, mogen overnemen. Welke hij in 2007 heeft opgericht.

In mijn werkveld is het erg belangrijk om jezelf te blijven ontwikkelen en scholing te volgen om goed up to date te blijven van de nieuwste inzichten en  behandelmethoden.

Enkele van mijn extra specialisaties in fysiotherapie zijn:
Dry Needling (Gehele lichaam, incl. hoofd / hals gebied.) Ik ben een geregistreerd Dry Needling-therapeut bij www.dryneedling.nl.
Handtherapie. Sinds 2020 ben ik ook handtherapeut.
Manuele therapie Marsman. Dit om het complexe rug- en nekgebied beter te kunnen onderzoeken en behandelen.
Medical Taping Concept / Cure Tape. Door verschillende tapetechnieken kan ik de effectiviteit van de behandeling verlengen. Hierbij staat het zelf genezend vermogen van het lichaam centraal.

Ook in de Acupunctuur heb ik niet stil gezeten.
– Nascholingen en opleidingen rondom: menstruatieproblematiek, stofwisseling- en spijsverteringsproblemen en Shen problemen.
– 
Sinds 2015 ben ik Herbalist na het afronden van de opleiding Chinese Kruiden Geneeskunde.

 

In memoriam Gerard Smienk

Op 13 augustus 2022 is Gerard Smienk, mijn lieve vader, mijn inspiratiebron en oprichter van de praktijk overleden.
In 1979 begon Gerard met zijn eigen praktijk voor fysiotherapie in Almelo, in een huurwoning aan de Buizerd op het Windmolenbroek. Toen de praktijk uit zijn jasje groeide, besloot hij een praktijkruimte te bouwen aan de Leemhorst in Almelo, met extra trainingsfaciliteiten voor fitness en groepstrainingen. In de loop der jaren bouwde hij een heel fysiotherapie-team om zich heen, waarbij collegialiteit en liefde voor het vak voorop stonden.

Naast fysiotherapie ontdekte Gerard een nieuwe passie: acupunctuur en Chinese kruidengeneeskunde. Hiervoor ging hij op stage in Colombo (Sri Lanka) en Beijing (China). Ook was hij verbonden als docent en bestuurslid bij de acupunctuuropleiding TCMA (www.tcma.nl) en organiseerde hij samen met Marijke Pfeiffer postacademische nascholing voor afgestudeerde acupuncturisten in het kader van verplichte nascholing middels TCM Postgraduate (www.nascholingacupunctuur.nl).

In 2007 is Gerard de huidige praktijk voor acupunctuur gestart in Tubbergen.
De laatste jaren heeft Gerard hier met veel liefde en plezier gewerkt. In 2020 is de praktijk officieel overgedragen aan Wouter. Tot het laatst toe werkte Gerard op de woensdagen nog voor de hobby in de praktijk. Gerard zal dan ook altijd een onderdeel blijven van de praktijk, visie en mijn gedachten.

Gerard wist dat hij snel zou komen te overlijden en wil u allen een laatste groet brengen:
“Ik heb geleefd en gewerkt. Graag wil ik iedereen bedanken voor het vertrouwen, alle liefde en respect die ik mocht ervaren in leven en werk. Bedankt.”