Fysiotherapie

De fysiotherapie heeft in de loop der jaren haar duidelijke plaats in de gezondheidszorg bewezen en eveneens versterkt. Door specialisaties en uitbreiding van behandel mogelijkheden kan de fysiotherapie een wezenlijke bijdrage leveren aan het verminderen van klachtenpatronen.

De praktijk beschikt over de reguliere basisfysiotherapie aangevuld met specialisaties als dry needling , Manuele Therapie Marsman en Handtherapie

Dry Needling

Wat is Dry Needling? Dry Needling is een nieuwe behandelmethode van de fysiotherapeut. Door middel van een speciale techniek worden spieren aangeprikt en raken op die manier snel en langdurig ontspannen. Dry Needling gebruikt een ‘droge’ (dry) acupunctuurnaald, er wordt dus geen vloeistof in de spier gespoten. Dry Needling werkt op de zgn. Triggerpoints. Een Triggerpoint is een drukpijnlijke plek in een spier, die naast de lokale drukpijn, ook vaak pijn ‘op afstand’ veroorzaakt. De fysiotherapeut zoekt naar deze plaatsen, omdat ze vaak de hoofdoorzaak kunnen zijn van uw klachten.

Voor wie is Dry Needling bestemd?

Dry needling kan goed helpen bij de volgende klachten:
• Pijn / stijfheid lokaal in een spier.
• Bewegingsbeperkingen in bijbehorende gewrichten
• Verminderde kracht in de betrokken spieren
• Uitstralende pijn, zwaar gevoel en/of doof gevoel richting de ledematen.
• Mensen met spierklachten door te lang in dezelfde houding werken.
• Spierklachten bij sportblessures.
• Spierklachten na een overbelastingsmoment.

Manuele Therapie Marsman

Wat is Manuele Therapie Marsman? De Manuele Therapie Marsman is een specifieke onderzoeks- en behandelingsmethode gericht op het functioneren van de wervelkolom.

Voor wie is Manuele Therapie Marsman?

Bij een klachtenpatroon is er sprake van een verminderde mobiliteit op een of meer niveaus van de wervelkolom, waardoor er een onbalans kan ontstaan in de houding. De therapie bestaat uit het opheffen van deze onbalans door middel van een uiterst subtiele en gerichte mobilisering. Hierdoor komt de patiënt weer tot een voor hem zo gunstig mogelijke houding en manier van bewegen (voorkeursbewegingen). Te denken valt aan bijvoorbeeld lies- of rugklachten bij een bekkenscheefstand. Correctie van de bekkenscheefstand zal vaak een gunstig effect hebben op deze klachten. Meer informatie kunt u vinden op de website van manuele therapie Marsman.