Wouter Smienk

Na de studie Fysiotherapie in Utrecht, ben ik gelijk met de opleiding Acupunctuur begonnen omdat hier mijn grootste interesse in ligt. Deze heb ik in 2008 afgerond. In deze tijd heb ik 3 jaar in Alstätte te Duitsland gewerkt. Hierna ben ik werkzaam geweest bij Smienk Fysiotherapie en FysioZuid te Almelo.

In mijn werkveld is het erg belangrijk om jezelf te blijven ontwikkelen en scholing te volgen om goed up to date te blijven van de nieuwste inzichten en  behandelmethoden.

Als eerste heb ik de cursus Manuele therapie Marsman gevolgd. Dit om het complexe rug- en nekgebied beter te kunnen onderzoeken en behandelen. Hierna was het tijd voor de veel en breed toegepaste Cure Tape methode. Daarna was het tijd om mijn naaldjes ook toe te passen binnen de fysiotherapie. Hiervoor heb ik Dry Needling gedaan te Domburg. Hier heb ik alle modules gevolgd en mag ik het gehele lichaam inclusief het hoofd/hals gebied behandelen. Ik ben een geregistreerd Dry Needling-therapeut bij www.dryneedling.nl. Hierna heb ik de opleiding Handtherapie gevolgd. Dit wordt vanaf januari 2020 ook toegepast.

Ook in de Acupunctuur heb ik niet stil gezeten. Hier  heb ik meerdere lezingen en opleidingen (menstruatieproblematiek, stofwisseling- en spijsverteringsproblemen en Shen problemen) gevolgd. Sinds 2015 mag ik mezelf ook Herbalist noemen. In dat jaar heb ik de opleiding Chinese Kruiden Geneeskunde afgerond.

Gerard Smienk

Gerard Smienk heeft zijn studie fysiotherapie in 1977 afgerond. Daarna heeft hij de cursus manuele therapie Marsman gevolgd. Hij studeerde acupunctuur in Utrecht (WHO, Wereld Gezondheidsorganisatie), Sri Lanka en Haarlem (Anglo Dutch Institute for Oriental Medicine). Praktijkstages in Colombo (Sri Lanka) en Beijing (China). Na de studie acupunctuur volgde  de studie Chinese Kruidengeneeskunde (Anglo Dutch). Aldus verwierf hij de bachelor-degree acupunctuur en Chinese fytotherapie. Doctor of Acupuncture (World Health Organisation) Daarnaast is hij als docent en bestuurslid verbonden aan de opleiding voor acupunctuur TCM Academie Nederland. (www.tcma.nl)  Samen met Marijke Pfeiffer organiseert hij postacademische nascholing voor afgestudeerde acupuncturisten in het kader van verplichte nascholing middels TCM Postgraduate. (www.nascholingacupunctuur.nl)